Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Една икона с дърворезба, рисувана от мен, за Деня на християнското семейство

21 Ноември 2013г.
За Деня на християнското семейство според народния календар, или Въведение Богородично, който българската църква отбелязва на 21 ноември,  съм подбрал да ви покажа една икона, която съм рисувал преди около 4-5 години.

Тази икона е рисувана с акрилни върху дъска от дъб с размери 16 х 6 см. Обикновеният дъб е дълговечен дървесен вид и отделни индивиди живеят повече от 1000 години. Символиката е повече от ясна – устоите на вярата са вековни и здрави, а ролята на семейството се издига на сакрално ниво, където се полагат и изграждат основите на характера, знанията за света, за земното и божественото начало.

Дърворезбата е с елементарни, семпли мотиви. Дъбът е средно твърдо дърво и позволява да се прави дърворезба с по-семпли и изчистени елементи. Използването на дърворезба наложи основата за рисуване да бъде ограничена до контурите на иконата – няма фон. Ореолът на фигурите е от златно фолио, кръстът на дърворезбата също е позлатен.

Изображение на иконата вижте тук.

Ще добавя, че изографисването на икона изисква чисти помисли, смиреност на душата и вяра в доброто, освен точна ръка на майстор и мъничко талант.

С тази своя икона ви пожелавам здраве и щастие в семейството.

====


Изкуството да бъдеш професионалист!

 

За добрия майстор почивен ден няма!

 

Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

Ако се нуждаете от майстор за ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), запомнете този телефонен номер: 0898 371028, на него може да поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел и др. се ползват с предимство при посещението.


За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


Сподели

Коментари

Гост 21 Ноември 2013г.
Иконата е много хубава! Голям си, майсторе! Жана Петрова
Гост 21 Ноември 2013г.
Майсторска икона! Здраве и щастие и на твоето семейство, Галине! Наташа
инж. Станев 21 Ноември 2013г.
Благодаря за отзивите, момичета! Лека вечер! :)
Гост 22 Ноември 2013г.
Иконата се е получила прекрасна! Браво!!!

Майстор, който не само ремонтира перални, но и разбира от изкусво и рисува икони! Уникална комбинация!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg