Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Жорж Сьора, роден на 2.12.1859, между поезията и майсторството

2 Декември 2013г.
На днешната дата е роден френския художник Жорж Сьора (2 декември 1859-29 март 1891) във Франция.

Той се нарежда сред основателите на две течения в изкуството след импресионизма. Това са поантилизма и неоимпресионизма.

Поантилизмът е течение в живописта, което се базира на регулярната употреба на оптическото смесване. Чрез тази техника в изкуството цветовете, които не са основни се получават не чрез смесване на пигменти, а от чисти основни цветове на множество малки и разположени близо една до друга точки, създаващи усещането сякаш се сливат в окото на зрителя. Известен е още като дивизионизъм.

Шедьовърът на Сьора „Неделен следобед на остров Гран Жат“ е приет в арт средите за начало на движението на неоимпресионизма, когато е изложен на изложбата на „Обществото на независимите артисти“ в Париж през 1884 година. През тези години се появяват много художници, които търсят нови методи, техники и възможности за изразяване. Част от последователите на неоимпресионизма са привлечени от модерната градска среда, както и от пейзажите и морските брегове. Научнооснованата интерпретация на линиите и цветовете оказва влияние върху неоимпресионистичното схващане за собствено съвременно изкуство.

Последователите на Неоимпресионизма в изкуството използват в картините си мрежа от точки, като целта им е да въведат усещане за организираност и неизменност. В последствие Сьора въвежда съвременното разбиране за оптическо и цветово възприятие.


Някои твърдят, че в картините ми има поезия, а аз виждам единствено техника и майсторство.
Жoрж Сьора
 

С тази негова най-популярна картина пожелавам успешна декемврийска седмица, носеща множество приятни изненади на всички читатели на блога и близките им!

П.С. Предлагам кратка справка за за броя на посещенията и посетителите в lxpress2.wordpress.com. За любителски блог и неделен ден, резултатите са много добри. Благодаря!

Картината на Сьора „Неделен следобед на остров Гран Жат“  и справката може да видите тук.

====

Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!

Технологично време за реакция – от 2 до 4 часа според графикът с ремонти на майстора и отдалечеността на квартала.

Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с дългогодишен опит за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които се доставят на майстора за поправка на място.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел и др. се ползват с предимство при посещението.

 


За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете без почивен ден.
Сподели

Коментари

Georgy Tomoff 2 Декември 2013г.
Много добро постижение имате! Зaщо не направите блога професионален? Поздрави.
Гост 3 Декември 2013г.
Честита нова премяна на сайта, майсторе! Благодаря за ремонта на микровълновата! Вера и Тошо от Борово
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg