Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

История с ремонт на пералня - кога една стотинка струва многократно повече

27 Октомври 2013г.
История с ремонт на пералня - кога една стотинка струва многократно повече

Ще ви запозная със случай от практиката ми, свързана със сервиз на битова техника по домовете и по-точно с ремонт на перална машина.

Искате ли да разберете кога една стотинка струва в пъти повече? Ако имате 5 минути, може да хвърлите един поглед на следната история, съвсем реална и истинска от ежедневието ми на майстор на ремонтите на черна и бяла техника в София.

Бяха ме потърсили за ремонт на перална машина, спешно, както винаги.  Обяснението за проблема беше, че пералнята тракала прекалено шумно при изхвърляне на водата. Проверих филтъра на място – всичко си беше наред с него, нищо необичайно нямаше на прима виста. Отвътре обаче се чуваше странният звук и ако вярвах в призрачни същества, вероятно щях да реша, че семейството, което ме повика за поправката на пералнята, се е сдобило с някое домашно духче.

Все пак, техничар, а не екзорсист, докато умувах над възможната причина, сметнах за разумно да извадя водната помпа заедно с филтъра (те са един корпус). Като разклатих се чу метално тракане. Повече от ясно, че вътре беше същината на техническия проблем – не за пръв път.

Разглобих помпата и от нея се изтърколи една стотинка. Една единствена жълта стотинка, на стойност точно толкова, бе причината за тракането на пералнята! Намирал съм банели от сутиен, които възпрепятстваха нормалното функциониране на пералня (писал съм за това тук), фиби и шнолки, остатъци от близалки (тези разсеяни мами, които не проверяват детските джобчета, пълни с какво ли не!), парченца от дрехи, метални скобки, както и други дребни предмети, обект на минали и бъдещи постинги в блога.

След това сглобих всичко отново, помпата поставих обратно на мястото й, свързах я с маркучите и включих пералнята.

BTW, целият трик на майстора се състои в следното – пералнята трябва да се повдигне на една страна, за да може да се извади помпата, която е разположена  отдолу. Заедно с клиента я наклонихме на един стол, подпрях я добре, за да не падне и да не ме контузи, ако случайно се приплъзне. Собственикът оказа помощ като помагаше основно подпиране. На мен ми се наложи да залегна като картечар под нея.

После моята собствена пералня бе включена на кратка програма, за да изпере ежедневните ми дрехи, няма как, не е най-чисто и приятно да бърникаш под различни електроуреди. Подробности от битието на майстор на ремонтите.

Това е историята на една стотинка, чиято стойност излезе многократно по-висока на собственика на пералнята. Кратко недоглеждане по джобовете на дрехи преди поставянето им в пералните, може да се окаже доста скъпо, да причини проблем, дори да доведе до много сериозна повреда на пералната машина (освен финансовата страна по отстраняването на повредата на електроуреда).

 

А сега от майстора на ремонтите на перални, телевизори и печки следва пожелание за спокойна неделя! Аз пък продължавам деня със сервиз – диспозер, пералня, телевизор – точно в този ред е неделната ми програма за технически срещи с електроуреди, които не функционират според предназначението им.


 

Изкуството да бъдеш професионалист!

 

За добрия майстор почивен ден няма!

 

Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

 

Инж. Галин Станев

 

За контакти: Тел. 0898 371028

 

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


Сподели

Коментари

Гост 28 Октомври 2013г.
Керчева

При нас бяха безопасна игла и банел от сутиен. Цяло щастие, че не беше повредена помпата. Идея нямам кога и как е станало това. Благодарение на инж. Станев пералната машина работи нормално.

Благодаря и леки ремонти, майсторе!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg