Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Какво да правим при блокирал люк на перална машина

25 Май 2013г.

В последно време зачестиха обаждания във връзка с блокирал люк на пералня. Част от хората желаят сами да отворят проблемния люк. В тази връзка публикувам днешната статия.

Първи признак на неработеща  блокировка на люка на перална машина е отказа й да стартира програмата. По-старите модели перални реагират с мигане на индикатора за отворен люк или на индикатора за старт на програмата. По-съвременните перални с електронно управление изписват на дисплея съответната грешка – Е01, Р01 ( в зависимост от производителя, марката и модела на пералнята).

Втори признак е незаключване на люка на пералнята.  При подаване на команда за старт на програма люкът не се заключва, а остава отключен.

Съвет от майстора на ремонтите на перални машини и друга битова техника – Не се опитвайте да ремонтирате сами блокировката на люка, дори и да знаете къде се намира, защото рискувате да бъдете ударени от ток или да счупите блокировката, ако се окаже, че не е от нея.

Често се случва блокировката на люка да се повреди и по време на работа на пералнята, което води до невъзможност да се отвори люка след приключване на програмата. Принудителното отваряне на люка е деликатна работа и е за професионалист, а не за домашен майстор.

 

 Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

 

 

Сподели

Коментари

Гост 25 Май 2013г.
Никакво рискуване, така е, майсторе. Ангелов
Гост 25 Май 2013г.
Хубава вечер, майсторе! :) dandelion77
Гост 26 Май 2013г.
Статията е хубава, полезна и ясна. Спокойна неделя и леки ремонти, майсторе! Наташа
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg