Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Как пишман майстор „ремонтира” щепсел на печка

26 Ноември 2013г.

Съсед решава да се пробва като майстор и да отремонтира сам щепсела на готварската печка. Подозирам, че в дъното на историята се крие нетърпелива съпруга и гладни хлапета.  Поредна история с „шерше ла фам” и пишман майстор за срам, за чийто щастлив финал взех участие и аз.

Поради слаба връзка (нестегнати кабели) щепселът нагорял и започнал да се топи. "Майсторът" купил нов щепсел, махнал стария и започнал процедурата по поставянето на новия. За зла беда обаче, забравил кой кабел къде се свързва. Свързал ги според лични предпочитания, пъхнал го в контакта, включил печката, но изведнъж започнали да излизат искри от щепсела и контакта.

Пишман майсторът се уплашил и изключил печката, след което дойдоха и ме потърсиха на пожар макар да минаваше 9 вечерта. По съседски нямаше как да откажа да проверя какво се е случило и да помогна за поправката.

Като отворих щепсела, видях, че е включил кабела на зануляването в един от силовите щифтове. Беше имал чист късмет, че при вкарване в контакт, този щифт бе попаднал в нулата (неутрала), а не във фазата. В противен случай можеше да го удари ток при допир с печката или да изгори предпазителя в електрическото табло.

Размених кабелите и потенциалният хорър се превърна в история с хепи енд.

Съветът на майстора на ремонтите на печки, перални, телевизори: когато се свързва трижилен кабел, гледайте внимателно цветовете на жилата – ВИНАГИ жилото със зеленожълт цвят е зануляващият.

Не забравяйте, че шеги и неумели манипулации с тока не бива да се правят!

 

Изкуството да бъдеш професионалист!

 

За добрия майстор почивен ден няма!

 

Технологично време за реакция – от 2 до 4 часа според графикът с ремонти на майстора и отдалечеността на квартала.

Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

 

Ако се нуждаете от майстор за ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), запомнете този телефонен номер: 0898 371028, на него може да поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома.

 

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел и др. се ползват с предимство при посещението.

 

Инж. Галин Станев

 

За контакти: Тел. 0898 371028

 

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

 

======


A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.

Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc

Phone: 0898 371028

Or

Use the site contact form

 

Сподели

Коментари

Гост 27 Ноември 2013г.
Кики

Най-добре е, ако не разбираш нещо, да не се захващаш с него

Затова си има специалисти за различни нужди. Майсторите ремонтират, учителите преподават, шофьорите вършат своята работа, но много си прав, майсторе, че с тока експерименти не се правят!

Лека вечер! :)
Гост 28 Ноември 2013г.
Мога ли да разчитам на вас за ремонт на пералня? Свободна съм утре (петък следобед) след 14 часа. Живея Манастирсли ливади. Ще се обадя допълнително да ми потвърдите или да променим датата, но пералнята ми е необходима до края на седмицата.

Благодаря. Маринела
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg