Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Как пишман майстор става за резил

16 Август 2013г.

Пазете се не само от пишман майстори, но и от фалшиви майстори!

Днес случайно открих този свой авторски постинг буквално и най-нагло прекопиран от някой си, който става за резил с чужди публикации. Дори част от моя обява бе копирана най-безсрамно на същата страница на “пишман майстора”.

Не работя с посредници при ремонт на перални, телевизори, печки или друга битова техника, не изпращам никого от свое име, при съмнение за злоупотреба моля да бъда уведомен.

Ето и публикацията (оригиналната), която псевдо майсторът е присвоил дословно от мой блог:

==========

Пишман майстор “ремонтира” перална машина


Повдигал съм и друг път въпроса за ремонтите на битова техника от самозвани „майстори”–любители с елементарни или почти никакви технически познания, въоръжени единствено с отвертки и тръпката да открият супервъзможностите, които кротко чакат звездния си час. Не се водя от личен или крайно егоистичен интерес, но не препоръчвам да експериментирате със скритите си заложби и най-вече да запомните правилото, че  некомпетентни намеси и  шеги с електрически уреди не е желателно да се правят.

В тази връзка, ми се наложи наскоро да посетя семейство, което ми се обади  за ремонт на повредена перална машина. Имало някакъв проблем с ключалката на люка. Жената, като повечето домакини, се опитала да отвори неуспешно въпросния люк. На помощ се беше и „притекъл” синът, който по-добре да беше намерил друго занимание, както се оказа по-късно.

Когато отидох на съответния адрес в приличен софийски квартал, заварих следната гледка – младежът бе разглобил люка и успял много „майсторски” да счупи ключалката, защото люкът не се отварял. Стореното бе с най-добри намерения и надеждата да разреши битов проблем и да спести средства от ремонт на домакинството. Знаем всички, че пътят към ада е осеян с добри намерения, но всяко нещо си иска своето, в случая – намеса на технически грамотен човек. Ако все пак ви се налага медицинска манипулация, няма да идете на шивач, нали? И тук е същото.

В този случай се наложи закупуване и смяна на цялата ключалка. Хората извадиха късмет с ремонта, защото термичната блокировка на люка не беше се повредила, което щеше да им струва още около 50 лева.

 

       Съветът на Майстора, или поуката от разказаната случка от ежедневните срещи с повредена битова техника и различни домакински електроуреди, е – при подобни технически проблеми и повреди, които не са от вашата компетентност, най-добре извикайте майстор-техничар или посетете сервиз, за да спестите и ядовете, и парите от излишния ремонт.

 =========

 

Хубав ден и спокоен уикенд!

При повреда на електроуред и необходимост от спешна техническа намеса и ремонт вече знаете къде може да ме откриете.

Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

 

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.===========================================

A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.

Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc

Phone: 0898 371028

Or

Use the site contact form

Сподели

Коментари

Гост 16 Август 2013г.
В тази държава вече нищо не ме учудва! По-скоро незнанието граничи с гьонсурат и глупост, за да направиш подобна постъпка. Бих квалифицирала като кражба на интелектуална собственост! :)

Не си го слагай на сърце, майсторе! Лека! Наташа
Гост 17 Август 2013г.
Майсторе, поръчка за ремонт на телевизор приемаш ли за днес или утре? Спешно, изключих и после не тръгна. Дали може да се ремонтира или да купуваме нов? Ще се обадя към 11 да говоря с теб дали може. Благодаря. << Васил
Гост 17 Август 2013г.
dandelion77

Не резил, не срам, ами въобще няма как да определя подобен акт на наглост в ерата на комуникациите, където всяка информация може да се провери само с един клик!!!

Трябва да е напълно некадърен, за да си мисли, че прави сайт с копи пейст публикации от lxpress
(http://lxpress.blogspot.com/), които могат да се проверят като време!

Успешни ремонти с пералните и телевизорите и приятен уикенд, майсторе!
Гост 19 Август 2013г.
Имам шотове, пуснал съм ги на един приятел, брат му е юрист и се занимава с интелектуалната собственост. Борис
Гост 21 Август 2013г.
Преписвачът ИВАНКО се нарича и да е майстор не му прилича! :РРРРР

Абсурдно тъпо парче може да направи такова нещо! Ментета дал бог!
- - -
Жив и здрав да си, майсторе! Сполай за телевизора! :) ma_ perché
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg