Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Как стават диагностиката и ремонта на перални, климатици, телевизори, печки чрез съобщения?

9 Август 2014г.
Честно казано в 99% от случаите - никак. 

Получавам ежедневно запитвания в пощата и сайта за проблеми с перални, печки, съдомиялни, платки на климатици, телевизори с разкази за проблеми и повреди и запитвания за ремонт и цена. 

Възможно ли е да се направи точна диагностика и прогноза за ремонт и цена на електроуред, който не съм видял и проверил, а много често информацията за повредата е съвсем неточно и подвеждаща в друга посока? Не се предоверявайте на мненията на съфорумци, в чиято компетентност и коректност не сте сигурни. 

Ето два пресни примера (запазен е оригиналният правопис на въпросите):

---
Въпрос: Здравейте , имам климатик mitsubishi srk35zg-s на който изгоря платката . Дали подлежи на поправка ?

Отговор (мой): Практически много малко неща могат да се подменят по платките на климатиците. Подобен ремонт е възможен само при демонтиран климатик в сервизни условия.

Въпрос: 3дравейте. Имам 2 телевизора с дефект-Льове 30 инчово с кинескоп и Хюндай 22 инчово ЛСД. Льовето не иска да се стартира,само тръгва да стартира,но веднага се самоизключва и пак наново .Понякога като го оставя за седмица,месец стартира нормално,но работи 1 минута или пък 1-2 дни и пак на ново същият дефект.писах по форумите в нета,да питам за сервиз и каква може да му е повредата,казаха ми,че са някакви литиеви кондензатори. 3а Хюндая - Като се включи,поработи 3-5 минути и става черен екрана/матрицата. 3а него ми казаха,че е инвентора. Та питам колко би струвал ремонта у дома,намирам се в Редута.

Отговор (мой): Здравейте,
Без диагностика не се ангажирам с прогнозни цени за ремонт.

----

При посещение при стоматолог, например, не ви лекуват по телефона, а ви назначават преглед, снимка и т.н. и тогава се говори за лечение и крайна цена. Не е реалистично да се ангажирам с прогноза и цена за ремонт на пералня или телевизор по телефона или по мейл. Повредата се констатира и установява на място след необходимите замервания. В противен случай всяка махленска врачка би била от изключителна полза и майсторите на ремонтите на битова техника биха били излишни.

Пожелавам хубав летен и дано слънчев уикенд на всички вас! :) 

Усмивка и гмуркане в августовското утро!

тел. 0898 371028
инж. Г. Станев
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg