Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Краят на седмицата на майстора - ремонт на пусков (стартов) клавиш на пералня

21 Юли 2013г.
Краят на седмицата на майстора - ремонт на пусков (стартов) клавиш на пералня

Този мой юлски ден  като майстор на ремонтите на черна и бяла техника по домовете бе белязан от две поправки на телевизор и на перална машина. Имах и няколко обаждания за сервиз на  микровълнова, съдомиялна (спадащи в графите „маркетингово проучване” или „обади се на майстор за телефонна консултация/дистанционна помощ”) и един телевизор, чийто ремонт бил толкова спешен, че трябвало да бъде извършен „вчера” или някой телевизионен техник да реагира до 15 минути (в неделя следобед!). Как е възможно да консултирам някого по телефона за ремонт на нещо, което се намира „отзад в пералнята”, който дори не знае какво точно пипа, къде минават токове или се е хванал да ремонтира по интернет форум на сляпо!

Текстовете, които публикувам тук, не са учебник, а служат за обща информация. Причината е ясна и тъжна, все по-малко хора могат да си позволят закупуване на нова техника и гледат да спестят от майстор.

Да се върна на поправката на пералнята. За мен като майстор на ремонтите на битова техника и електроника няма почивен ден. Събота и неделя са удобни за посещения на хора, които не могат да напуснат работа по-рано през седмицата.

Необходимо беше да се извърши ремонт на пусков (стартов) клавиш на пералня. Пералнята бе стар модел и доста амортизирана. Собственикът натиснал пусковия клавиш със сила много по-голяма от необходимата и бе счупил клавиша. Закупуването на такъв клавиш бе свързано с известен  риск – може да обикаляш из магазините за резервни части с часове, но пак да не се намери, защото пералнята бе с дълъг трудов стаж и имаше тонове изпрани дрехи в досието.

 След консултация със собственика й, извадих клавиша за половин пране, който беше от същия тип. Размених местата на клавишите, свързах необходимите кабели и ремонтът се оказа успешен – пералнята отново работеше.

Описаната сервизна процедура не се препоръчва за начинаещи майстори – трябва много предпазливо, с точни отмерени движения, да се извадят клавишите без да се счупят, да се внимава със свързването на кабелите – може да даде накъсо или да изгори програматор, електромотор, клапан и др.


Чувство на задоволство от успешните ремонти.

 
Успешна нова седмица и много летни емоции, от които да избуят доброто и любовта  - това е пожеланието на майстора на ремонтите на перални, телевизори и печки за предстоящото седемдневие!


Инж. Галин Станев


За контакти:

Тел. 0898 371028


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.Сподели

Коментари

Гост 21 Юли 2013г.
Браво майсторе! Намираш време и да пишеш. Хитри идеи имаш!

---
Данчо Стоев
---
Гост 22 Юли 2013г.
Успешна седмица и леки ремонти, майсторе!

dandalion77
Гост 22 Юли 2013г.
Хубави мисли на Дънов! И статията е добре написана! От мен - леки ремонти и положителни емоции през седмицата, майсторе! :)

Наташа

"Пази доброто на сърцето си!"

-
Гост 23 Юли 2013г.
За петък, без значение от времето, може ли час? Съдомиялната не помпи водата. Благодаря.


Николина Манолова
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg