Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Майсторът преди ремонт на перални и телевизор на Сирни заговезни - неделно кафе и Пролет на Клод Моне

2 Март 2014г.
Неделята на майстора, който ремонтира перални, телевизори, печки по домовете без почивен ден, започна с чаша топло кафе, а южният му  аромат напомня за дни, различни от невеселия  дъждовен  каскет, прихлупен над София.
Столичният град се разсънва след лекия дъждец, а небето изглежда начумерено, като недоспал хлапак, когото са събудили рано и влачат към детската градина. Булевардът край блока е по-тих от обикновен делничен ден. Отпивам глътка от кафето, разглеждайки световните новини. Част от онлайн медиите не отразяват последните събития. Трите почивни дни покрай Трети март водят до липса на прясна информация. 

Мисля за ремонтите, които предстоят днес.  Чакат ме платка на телевизор и едно посещение за сервиз на развалена ключалка пералня. Блокирала заедно с дрехите и водата вътре. Помолих собствениците да не напъват вратичката, за да не стане по-голяма повреда. Плюс довършване на ремонт на перална машина, чиято помпа трябва да бъде сменена.  

Насрочил съм ангажиментите на майстор за по-късен час от обикновено. Доста време не съм се заседявал в неделя до толкова късно у дома и усещането е приятно. Котенцето притичва през отворената врата на терасата, минава през кухнята, по коридорчето и отново се спира за миг при мен. Казва ми нещо на своя си котешки език, докосва ме с рунтавата опашка по крака и отново поема по маршрута си. Доволна е, че и двамата сме тук. Спокойна е – в купичката има достатъчно гранулки, от които си хапва по малко, но винаги трябва да има повече, защото иначе не се храни – оставя за после.

Мрачно мартенско небе е прихлупило неделния предиобед на Сирни заговезни. Денят на прошката. Можем ли да простим сами на себе си, че неглижираме своите хобита и интереси в името на битовото вегетиране и оцеляване? От много ремонти на битова техника не остава достатъчно време да порисувам. 

Компенсирам като разглеждам картини в нета от любими художници. Привлечен съм от пролетно-зелените поляни, рисувани през 1873 от обичаните от мен импресионисти – Клод Моне (1840-1926). Картината е масло върху платно, има следните размери 62.2 x 100.6 см и изобразява малко селце по Сена, северозападно от Париж. Пастелните тонове на пролетта и чистата светлина са прекрасна цветна интерпретация на този нежен сезон. Дарена е от Мери Уилърд през 1926 година на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. 


Пролет (Цъфнали дръвчета) на Клод Моне може да видите тук


Време за потапяне в сивотата на поредния ден с ремонти. Контраст, който връща в непролетната, недружелюбна София. Няма как.


Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна  част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението.


Ремонт lxpress означава качествено обслужване и коректно отношение.


За повече информация интересни статии заповядайте в сайта и блоговете ни. 


 

Инж. Галин Станев
 
За контакти: Тел. 0898 371028
 
Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.


Сподели

Коментари

Гост 6 Март 2014г.
Майсторе, благодаря за ремонтираната перална машина. Албена Димова
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg