Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Неделното вдъхновение на майстора на ремонтите – Пикасо, мъгли и любими хора

24 Ноември 2013г.
* Има смисъл от вдъхновение, но то ще ви намери единствено докато работите. Пабло Пикасо

Това е моето неделно вдъхновение, мисля си, препрочитайки тази мисъл на гениалния Пикасо и разглеждайки част от картините, рисувани през кубичния му период. Картината, с преобладаваща зелено-оранжева цветова палитра, няма нищо общо на пръв поглед с класическата идея за красотата. Твърде авангардна за моя вкус, и все пак не откъсвам очи от нея.

Съзерцавах, макар и за кратко, мрачното небе, нахлупено като стар каскет над София, а мъглите се издигаха все по-високо по билото на Витоша - неделното утро е сиво, безлико, лишено от колорит. Очите ми имат нужда от ударна доза цвят, за да контрастира със скучното късно есенно неделно изражение.

Вдъхновението на един софийски майстор на ремонтите на перални машини и телевизори в неделя преди осем, когато повечето хора все още са по леглата, дали действително е точно работата? Не съм сигурен, ноздрите ми поемат ароматна доза кафе, а небцето прималя от горчиво-сладката течност с цвят на африканска нощ. Вдъхновението е мощен енергиен заряд, стимул за креативни дела. А какво творчество да търсиш при ремонт на перални машини, печки или поостарели телевизори? Сервизната дейност осигурява ароматната чашка кафе сутрин, достъп към глобалата мрежа и някои други човешки необходимости, усмивка в очите на близки хора, котешко потъркване на муцунката с щръкнали бели мустачки...

Няма как. Ремонтите са работа, която води до вдъхновение, но е крайно време да ставам, да приготвя чантата с инструменти и да поемам към първия за деня ремонт.

Моето вдъхновение в неделната утрин не е точно работата, а наличието на любимите същества край мен... Да се поставя знак за тъждество между изкуство и ремонт е нелепо и неуместно.

Животът е вдъхновение, бих добавил аз, намигвайки вътрешно към жената от картината на Пикасо, нано част от секундата преди да затворя файла.

Картината на Пикасо вижте тук.

Време за неделните ремонти. И малка точка вдъхновение.


====

Изкуството да бъдеш професионалист!
 
За добрия майстор почивен ден няма!

 
Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

 Ако се нуждаете от майстор за ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), запомнете този телефонен номер: 0898 371028, на него може да поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома.

Технологично време за реакция - от 2 до 4 часа според графика с ангажименти на майстора.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел и др. се ползват с предимство при посещението. 
За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


Сподели

Коментари

Гост 24 Ноември 2013г.
Чудесен текст, прочетох го поне два пъти с кеф! Пожелавам ти успешна седмица и леки ремонти, майсторе! :)

dandelion77
Гост 24 Ноември 2013г.
Майсторе, благодарим за коректното отношение, бързата реакция и професионализма, който прояви, при ремонта на пералнята ни Индезит.

Поздрави от сем. Гошеви от ж.к. Бели брези
Гост 25 Ноември 2013г.
Краси Бончев

Майсторе, добър си не само в ремонтите на перални машини (от първа ръка), но виждам, че и в рисуването, и в писането. Сега ще те пробвам как си с ремонта на телевизори. :) Кога да мина да те взема с колата, за да те закарам при родителите ми, че живеят далечко? Там те чака телевизор, който не пали. Само кликни, номерът ми го имаш.

Успешна седмица!
Ivelina Stoyanova 25 Ноември 2013г.
Прекрасна статия се е получила! Мислите се щурат между Пикасо (изкуството) и ежедневната рутина (работата). Има цялостна завършеност и картината на художника внася неизменен колорит и въздейства не само сетивно!

Поздрави от мен! Успешни и леки ремонти, майсторе!
Гост 25 Ноември 2013г.
Кики
---------
Много хубаво е написано. Спокойна вечер, майсторе и най-леките ремонти на перални и телевизори да се случат на теб през седмицата! :)
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg