Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Няколко думи за микровълновите фурни, за да не се налага ремонт

2 Януари 2016г.
Няколко думи за микровълновите фурни, за да не се налага ремонт

Ремонт на микровълнови фурни


Микровълновата фурна отдавна  не се счита за луксозен електроуред,  а е необходимост в съвременното домакинство - пести време и води до намаляване на сметките за електроенергия между 50 и 80 % . Обикновено се използва за размразяване, топлене на течности, затопляне на храна и готвене. Микровълновите фурни се справят много по-бързо с размразяването или затоплянето на хранителните продукти в сравнение с традиционно използваните електрически печки и фурни.


Какво да знаем още:

Не се препоръчва поставянето на микровълновите фурни в близост до уреди, които излъчват топлина като електрически фурни. Самият електроуред трябва да бъде поставен най-малко на 4-5 см от радио или телевизионни приемници. Ако ще  бъде вградена, то поставете печката в стенен кухненски шкаф, който да бъде съобразен с размерите й и разстоянието помежду им да бъде поне 5 см от стените на шкафа, за да осигурите свободна циркулация на въздуха.  В близост до микровълновата фурна трябва да се намира заземен контакт.

Едно напомняне от майстора на ремонтите на битова техника - внимавайте много какви съдове използвате, както и какви продукти.

Чести повредите при микровъловите са изгоряла лампичка, изгорял предпазител на високото напрежение, прекъснат високоволтов диод, повреден магнетрон, повредени комутационни микроключове, изгоряла слюда.

Инж. Станев
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg