Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

От практиката на майстора - ремонт на вентилаторна печка

20 Ноември 2013г.

Днес ще разкажа за случай от практиката ми като майстор, който ремонтира различни електроуреди за дома - не само перални, телевизори, сушилни, съдомиялни, фурни и готварски печки по домовете.

Kлиент ме потърси с оплакване от работата на вентилаторна печка  (по-известна сред хората като духалка). Бяха настъпили първите есенни застудявания, човекът имал малки деца и помоли за ремонт на печката.

В случая не си струваше да ходя на посещение у дома му, би оскъпило излишно евентуалната поправка на електроуреда, който не струва много и като нов. А и се бе заредила натоварена серия от посещения за ремонт по домовете на по-големи представители на битовата техника – редовните телевизори  и перални машини – най-често блокирали люкове, проблеми с програматори, помпи и центрофуги, плюс допълнителната ми ангажименти в сервиз за климатици и дневните ми задължения надхвърляха 12 часа на ден, седем дни в седмицата.

Като компромисно решение предложих да донесе печката при мен, за да мога да я прегледам и ремонтирам. Понякога приемам за ремонт по-дребна битова техника, защото мястото ми е много ограничено. Човекът се съгласи, предложението ми му се стори разумно и една привечер я донесе.

Ето и подробностите по ремонта: вентилаторната печка беше оставена с оплакването, че не работи нормално – включвала се и изключвала постоянно сама. Тествах я и се оказа, че нагревателят се включва и изключва през 2-3 секунди, сякаш невидима пакостлива ръчичка си играеше с ON/OFF бутона за развлечение.  Очевидно нещо не беше наред с терморелето, което управляваше нагревателя.

Разглобих печката и открих, че кълбенца прах и мъх се бяха натрупали на всички ъгли по вътрешността електрическия уред. Едно кълбенце се беше настанило върху пластината на терморелето и именно то пречеше за охлаждането му от въздуха. Изчистих мъхчетата и печката заработи нормално. Сглобих духалката и беше ред на клиента да дойде и да си я вземе.


 Изображение може да видите тук.

 

Като съвет от майстора на ремонтите на битова техника: Не е желателно вентилаторна печка да бъде поставяна директно върху мъхест килим или подобни настилки, които отделят влакна и прах. Може да се помисли за някаква метална или теракотена подложка. Вече разбрахте защо.

(А който има персийска котка като мен, да му мисли!  И с прахосмукачката няма спасение)

=====================================================================================

Изкуството да бъдеш професионалист!

 

За добрия майстор почивен ден няма!


Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

 

Ако се нуждаете от майстор за ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), запомнете този телефонен номер: 0898 371028, на него може да поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома.

 

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел и др. се ползват с предимство при посещението.

 

Инж. Галин Станев

За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

 

======


A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.

 Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc

Phone: 0898 371028

Or

Use the site contact form


Сподели

Коментари

Гост 20 Ноември 2013г.
Днес приемате ли поръчки за ремонт на перални машини в Хаджи Димитър? Питам заради протестите и спряното движение в централната част на София?


Манов
инж. Станев 20 Ноември 2013г.
Г-н Манов, за съжаление се налага отново да огранича приемането на поръчки за ремонт на перални машини, телевизори, печки и друга черна и бяла техника, само до ж.к. Борово и съседните квартали: Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел .

Ако не се налага спешен ремонт на пералнята днес, може да ми се обадите за час утре или до края на седмицата.

Благодаря за разбирането!
Гост 20 Ноември 2013г.
Майсторе, благодаря за бързия ремонт на съдомиялната! Много си точен, разбираш си от работата! Препоръчвам те! Емо (от ж.к. Бели брези)
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg