Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Помощ при блокирала пералня

1 Ноември 2017г.

Помощ при блокирала пералня

Получавам обаждания за помощ при блокирал люк на пералня, тъй като се занимавам с ремонт на битови електроуреди.  Има столичани с повредени перални, които желаят сами да отворят проблемния люк.

Какво е добре да знаем, преди да пристъпим към разрешаване на ситуацията?

Първият признак на неработеща  блокировка на люка на пералнята е отказа й да стартира програмата. По-старите модели перални реагират с мигане на индикатора за отворен люк или на индикатора за старт на програмата. По-новите модели перални с електронно управление изписват на дисплея съответната грешка – Е01, Р01 ( в зависимост от производителя, марката и модела на пералнята).

Вторият признак е незаключване на люка на пералнята.  При подаване на команда за старт на програма люкът не се заключва, а остава отключен.

Бих препоръчал да не се опитвайте да отваряте сами пералнята или да ремонтирате блокировката на люка, защото има опасност да  бъдете ударени от ток или да счупите блокировката, ако се окаже, че не е от нея.

В някои случаи блокировката може да се повреди и по време на работа на пералнята, което води до невъзможност да се отвори люка след приключване на работната програма. Принудителното отваряне на люка има своите тънкости и е за професионалист, а не за домашен майстор.

Инж. Станев приема поръчки за ремонт на перални и друга битова техника и  почивните дни.

Когато името работи за теб.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg