Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Постинг с изненада за Цветница от майстора на ремонтите на перални и телевизори

26 Април 2013г.

Преди десетина дни написах постинг дали (и доколко) си струва да се ремонтира стара и амортизирана битова техника. (Може да потърсите в сайта или натиснете за връзка тук.)

В подкрепа на размислите ми ще разкажа следната скорошна случка от битието ми като майстор на ремонтите на битова техника по домовете – става дума за сервиз на по-старичък модел пералня, чиято марка няма да назовавам.  

При извършването на ремонта на гореспоменатата пералня се наложи смяна на ремъчната шайба. В последствие се оказа, че проблем имаше и с  пропуснало уплътнение на лагерния блок и лагерите бяха ръждясали. Появяваше се шум, а  вода започваше да тече през лагерите. Налагаше се също така смяна на уплътнението и лагерите. Лагерният блок е капсулован  в специална плоча, която трябваше  да се смени цялата. Такава плоча да се намери е почти невъзможно,  самата смяна е много трудоемка.

Затова моята препоръка като майстор на ремонтите на перални по домовете е следната: при първата поява на странен шум, повикайте майстор техник, който да отстрани проблема; не чакайте да ръждяса и да заминат лагерите – в противен случай пералнята става за само за бракуване.

=====

Изненада за Цветница:

Предлагам на вниманието ви и три стари литографии с цветя, които може да използвате като електронни картички (разгледайте тук или тук)  , за да поздравите свои близки, които празнуват имен ден на Цветница. По-късно днес или утре ще направя постинг само с цветя за хубавия празник. Може да поръчате копие на литографиите с формат А4. (Ще бъдат отпечатани на принтер L355 Epson с оригинални мастила).

 

Усмихнат пролетен петък. ;)


Инж. Станев


За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

Сподели

Коментари

Гост 26 Април 2013г.
Много красиво. Препратих в мой блог. Наташа ;)
Гост 26 Април 2013г.
Отлична изненада, майсторе! Т. Василева
Гост 27 Април 2013г.
Харесах изненадата.Ще чакам следващите картички.Диана
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg