Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Причини за потъмняване на екрана на LCD телевизорите

28 Май 2013г.

Причини за потъмняване на екрана на LCD телевизорите

Наскоро ме извикаха за ремонт на телевизор. Проблемът бил, че се появило потъмняване на екрана. За моя изненада, заварих LCD телевизора разглобен. Преди мен повикали друг „майстор”, чиито умения и познания стигнали само до отварянето на телевизора. Телевизионният „техник” прибрал  таксата за посещение и диагностика, и най-вероятно решил, че повредата не е за него, след което повече не се появил, въпреки обещанието да поправи телевизора.

В тази връзка, както и с постъпили запитвания във форума на сайта ми, правя този постинг за потъмняването на екрана на LCD телевизорите.

Причината за потъмняване на екрана на LCD телевизор е липсата на подсветка на матрицата (екрана). Такава повреда се получава при следните случаи:

- възникнал проблем в захранващия блок;

- проблем в инверторната платка (при обикновените LCD телевизори, при LED телевизорите  няма такива платки);

- повреда на луминисцентните лампи на подсветката.

В такъв случай, телевизорът се носи на сервиз или се вика майстор, защото диагностиката и отстраняването на повредата са само по силите на професионалист. Успешният ремонт изисква задълбочени познания и прецизна измервателна техника.

За повече въпроси и отстраняване на повреди при различни марки и  модели телевизори (както и други електроуреди), консултации при закупуване на нова битова техника (телевизори, перални, печки, микровълнови, съдомиялни и др. ), може да се свържете с мен в сайта или на посочения телефон
Инж. Галин Станев


За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

Сподели

Коментари

Гост 29 Май 2013г.
Утре ще се обадя за час майсторе.Телевизора се повреди нещо а сега е късно.Миро
Гост 30 Май 2013г.
Хубав ден от Динкови!


:)
Гост 15 Септември 2015г.
Майсторе, премигване на екрана и след това потъмняване на LCD телевизор, без да изчезва звука, по същата причина ли е? При изваждане на щепсъла от контакта и отново включването му, оправя за известен период картината. Кога да те търся, да не стане късно?
инж. Станев 16 Септември 2015г.
За съжаление, не мога да поставя диагноза без да съм диагностицирал телевизора.
Гост 28 Юни 2017г.
Мйсторе ,нашия телевизор има следния проблем звук има но няма картина черен екран след два дена пак почна да работи но днеска пак се получе същото
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg