Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Професионален ремонт на перални машини по домовете – когато се налага смяна на ремък

9 Март 2015г.
Извършвам професионален ремонт на перални машини по домовете в София без почивен ден. 

Отстранявам качествено повреди, свързани с този електроуред (блокирал люк/развалена ключалка, смяна на маншон или ремък, справям се със запушени филтри/помпи/маркучи, течове, проблеми с центрофуга, програматор и други) и предлагам адекватни решения.

Писал съм и в по-ранни публикации за  ремъка при пералните. През изминалата седмица се наложи да сменям такъв и бих искал да припомня някои нещица в тази връзка.

Ремъкът при пералните машини служи, за да предава мощността от електродвигателя към барабана на пералнята.

Първи и главен симптом за скъсан ремък на пералната машина е промененият звук на електроуреда в режим на работа. Собствениците на повредените перални, които съм посещавал за ремонт, най-често се оплакват от пронизващо остър свирещ звук. Нормалният характерен шум за добре работеща пералня отсъства. Двигателят вдига свръхобороти (когато е четков мотор) и има опасност да изгори или да се разруши механично, т.е. да стане по-голяма повреда, чието ремонтиране ще струва по-скъпо, ако не се вземат своевременни мерки. 

Последното считайте за добронамерена препоръка от майстор техничар, отремонтирал стотици перални, без да броим печките, микровълновите, телевизорите и аспираторите и другата битова техника и електроника през дългогодишния си трудов стаж и практика. 

Ремонтът не е сложен, не е от най-скъпите и си струва да не се отлага във времето подмяната на ремъка на пералнята. При различните модели перални ремъците са различни, което налага като първо действие свалянето на ремъка, закупуването на нов, съответен модел, а след това самата смяна.

Професионализъм, опит, коректност!
Трябва Ви майстор, получавате инженер.

Държите на професионализма, качеството, опита, прецизността към всеки детайл, умелите навременни решения, а коректността не е просто дума, изпразнена от съдържание или преписана нагло от сайт на колега, тогава не се колебайте да позвъните на точния човек!


Телефон за връзка с инж. Станев – 0898 371028

Може да харесате страничката ми във Фейсбук.

Посетете и другите блогове за още интересни и полезни статии и ремонти на друга битова техника по домовете - печки, микровълнови, аспиратори, телевизори, диспозери, перални. 


Инж. Станев е електроинженер, с над тридесетгодишен професионален опит в областта на електрониката и битовата техника и свързаните с тях ремонти, извършва професионален ремонт на различни марки и модели перални машини, печки, телевизори, аспиратори, диспозери, съдомиялни, микровълнови и друга черна и бяла техника по домовете без почивен ден в удобно за Вас време.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg