Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Ремонт на микрописти на платка

15 Май 2013г.

В редки случаи при окъсяване на силови елементи или на външни периферни устройства (вентили, електродвигатели/електромотори), токовете, които протичат са многократно по-големи от тези, за които е изчислена съответната платка. Това води до стопяване на съответните тоководещи писти. Ако платката е само двустранно фолирана, е възможно възстановяването на тези писти. В случаи, когато платката е многослойна, възстановяването е невъзможно.

Ремонтът се извършва с тънък проводник и припой, обикновено под лупа. Желателно е в последствие платката в зоната на ремонта да се лакира с електроизолационен лак. Естествено, този процес е доста труден и изисква много търпение и твърда ръка.

Като майстор на ремонтите на битова техника  ми се налага понякога да възстановявам микрописти на платки на климатици, перални, поправял съм и на личния лаптоп. Понякога микропистите са разположени толкова близо една до друга, че възстановяването им се оказва невъзможно.

Не е работа за начинаещи майстори, защото за ремонта са необходими поялник с тънка човка или поялник с горещ въздух, освен опита и уменията, които изброих по-горе. 

Ремонтът на микрописти на платка е оправдан при по-скъпа  битова техника.

Ако се нуждаете от майстор за ремонт на телевизор, перална машина, печка, микровълнова фурна, климатик или друга битова техника и електроника без да излизате от дома си, може да се свържете с мен през сайта или на посочения телефон.


Слънчева и спокойна сряда от майстора на ремонтите.

 

Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

 

Снимка виж тук или тук.

Сподели

Коментари

Гост 15 Май 2013г.
Благодаря за отговора,инж.Станев.

Кр.Гергов
Гост 15 Май 2013г.
Късни поздрави от мен, майсторе! ;-) Стан
Гост 16 Май 2013г.
Успешен ден, майсторе! ;) Наташа
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg