Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Ремонт на перална машина или наръчник при закупуване на нова

11 Октомври 2013г.

Когато старата перална машина се амортизира силно и ремонтът й е неоправдан разход в семейния бюджет или просто безмислен (не е възможно да се намерят резервни части при по-старите модели или цената им е твърде висока и съпоставима с тази на по-масов нов модел или втора употреба), се налага закупуване на нова перална машина. Скоро ме потърсиха за ремонт на Перла 04, пералнята сякаш изплува от времето – не очаквах, че може да има работещи модели от този тип.


Кои са важните неща, за които да внимаваме при закупуването на един от най-необходимите електроуреди за едно домакинство – пералните?

- Цената – в повечето случаи правим компромис между качество и финанси.

- Индивидуалните нужди – с колко място разполагате, за да поставите новата пералня и какво количество пране ще се налага да преминава през нея.

- Избирате с горно или предно (фронтално) зареждане – размерът винаги е от значние. Съобразявате с местенцето, където ще трябва да кротува новата пералня. Може да не стигне сантиметър, така че внимателно измерете пространството предварително.

- Капацитетът на пералнята е от изключителна важност. Обърнете внимание на  килограмите пране, които са обозначени, но съобразете, че това е тежестта плюс водата! Като майстор се е налагало да ремонтирам перални машини, които са аварирали  именно поради претоварване.

- Нивата на шум – ако ще я ползвате главно нощем, с цел икономия на електричество, изберете перална машина, която е по-тиха.

Обърнете внимание дали електроуреда, на който сте се спрели в магазина, е с инверторен мотор. Ако е снабден с такъв, със сигурност си гарантирате повече тишина при използването на пералната машина, по-дълъг живот на самата техника, по-малки вибрации и по-ниска консумация на електроенергия. Не е никак малко, за да бъде пренебрегнато, нали?

- Оборотите на центрофугата – повече обороти в минута означава по-бързо съхнене на дрехите.

Съвременните модели перални машини предлагат богат асортимент с най-различни екстри – електронни програматори, дисплей, отложен старт, надпреварват се по брой на програмите, но тук внимавайте за енергийния клас и консумацията на вода. Малка инвестиция, която ще бъде изплатена от сметките за ток и вода – тук разход за по-скъп, но икономичен модел е оправдан.


Разбира се, има и други значими детайли, съпътстващи избора на нова пералня, тях ще обсъдя в следваща публикация.

Ако на този етап се вашата перална машина се нуждае от сервиз или ви трябва майстор, който да монтира новозакупената техника, то сте попаднали където трябва!

Ремонт lxpress предлага сервизни услуги за битова техника (перални, съдомиялни, сушилни, телевизори, микровълнови, печки, фурни, диспозери и др.) с посещение на адрес,  включително събота и неделя. В добавка - консултации при закупуване на нова техника или нужда от техническо мнение или препоръка.

 

Изкуството да бъдеш професионалист!

 

За добрия майстор почивен ден няма!

 

Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

 

Инж. Галин Станев

За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

 

Сподели

Коментари

Гост 11 Октомври 2013г.
Майсторе, благодаря за отговора! Данаилова
Гост 11 Октомври 2013г.
Хубавичко си е нова пералня и техника изобщо, не може да се сравни със старата. Ако моята изкара до пролетта, ще се консултирам с теб каква пералня точно да закупя. Ако не издържи - ти ще кажеш дали си струва ремонта или не.

Статията е полезна и написана разбираемо!

Хубав уикенд и леки ремонти, майсторе! :) Жана Петрова
инж. Станев 11 Октомври 2013г.
Радвам се, ако съм бил от полза!

За съжаление покрай ремонтите нямам много време да отговарям винаги или по отделно на всеки, надявам се ще ми простите! Но пък винаги чета коментарите ви с онова мило чувство, с което пишете! Хубава вечер и спокоен уикенд! :)
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg