Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Ремонт на перални или как поправих пусков клавиш на перална машина

16 Септември 2014г.
Септемврийски студ и дъжд бележат началото на тази седмица в София. Аз пък ще разкажа за пореден майсторски  ремонт на пусков клавиш на пералня, който извърших преди известно време. 

Налагаше се да се извърши ремонт на пусков (стартов) клавиш на перална машина в квартал, близък до Борово. Беше неделен ден, но се отвори пролука в графика ми на майстор, който поправя перални, съдомиялни, печки, телевизори и друга битова техника по домовете по стечение на обстоятелствата, породени от икономическата ситуация в България.

Пералнята бе доста старичък модел, каквито са част от електроуредите на част от столичани, търсещи сервиз за тях, и значително амортизирана от употреба и време. Собственикът натиснал по някаква причина пусковия клавиш със сила много по-голяма от необходимата и като краен резултат бе счупил клавиша. Закупуването на такъв клавиш бе свързано с известен  риск – може да обикаляш из магазините за резервни части часове наред, но пак да не се намери необходимото за ремонта, защото пералнята бе с дълъг трудов стаж и имаше тонове изпрани дрехи в досието.

След кратка консултация със собственика, извадих клавиша за половин пране, който беше от същия тип. Размених местата на клавишите, свързах необходимите кабели и ремонтът се оказа успешен – пералнята отново работеше. Това беше добро решение, евтино, бързо и практично и се елиминираше опасността от проблем с новозакупена част, ако изобщо се намереше подходяща за този модел.

Описаната сервизна процедура не се препоръчва за начинаещи майстори – трябва много предпазливо, с точни отмерени движения, да се извадят клавишите без да се счупят, да се внимава със свързването на кабелите – може да даде накъсо или да изгори програматор, електромотор, клапан или да се повреди нещо друго по невнимание, незнание или несръчност.


Още статии и информация за ремонти може да прочетете тук:
Инж. Галин Станев
За контакти:
Тел. 0898 371028

Ако се нуждаете майстор техник, който да извърши прецизна диагностика, качествен сервиз, монтаж или демонтаж на вашата пералня или да ремонтира вашия телевизор, то единственото нещо, което трябва да направите, е да се обадите на тел. 0898 371028, за да запазите час за посещение. 

Ремонт lxpress отстранява качествено и трайно повреди не само от вашите перални машини, микровълнови  и телевизори, но и от други битови електроуреди (съдомиялни, сушилни, телевизори – различни марки и модели, микровълнови, перални, печки, фурни, прахосмукачки, както и по - дребна техника) в удобно за вас време, включително през почивните дни – събота и неделя. 


Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението – възможни часове за ремонт извън работните.


Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg