Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Ремонт на пералня Канди с износена помпа (видео от инж. Станев)

30 Януари 2016г.
Отмятам поредна седмица, в която ремонтирах поредна серия повредени перални, печки, аспиратори, телевизори, микровълнови. Събота и неделя - най-натоварените дни в графика на майстора тепърва предстоят, като за утре вече имам два адреса, които да посетя, за да диагностицирам неизправностите по електроуредите. През почивните дни най-масови са обаждания за спешни ремонти на перални, на които люка не се отваря, протекла е вода, не изхвърлят водата или бъркат програмите. Понякога повредите са по-леки за ремонт, а друг път отстраняването е плод на по-дълга сервизна намеса. Неприятно за собствениците е, когато ремонтът на повредена амортизирана пералня се окаже скъп като например изгоряла платка за управление, която не може да се поправи, а невинаги инвестицията на толкова средства си заслужава при по-стари перални. 


Когато е възможно не само водя бележки, но и правя снимки на неизправни и дефектирали части и елементи, за да илюстрирам нагледно публикациите в блоговете, които поддържам. Понякога снимам и кратки видеоклипчета, за да представя част от ремонтния процес или да насоча вниманието към определена повреда. Това сторих и през отминаващата седмица след приключването на ремонт на пералня с марка Канди, която не изхвърляла водата. 

Накратко: 

След изваждане на помпата от пералнята пристъпих към разглобяване на помпата, за да проверя степента на износването й. Оказа се, че лагерните втулки на помпата са доволно  износени. Това пречеше на изхвърлянето на водата от пералнята и беше първопричина за повредата. Амортизираната помпа на пералнята Канди се наложи да бъде подменена с новозакупена, за да може пералнята да функционира отново нормално в работен режим, респективно да изхвърля водата в съответната програма.

Вижте видеото тук

Снимки на износената помпа - тук


След сервизната намеса на майстора пералнята проработи идеално. 


Когато името работи за теб!

Инж. Станев - професионален ремонт на перални, печки, телевизори с посещение на адрес в София в удобно за Вас време от понеделник до неделя. 

За контакт с майстора: тел. 0898 371028


Фейсбук страница - тук
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg