Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Ремонт на пералня с гарнитура от мишки

7 Юни 2013г.

За този случай се сетих по определен повод тези дни. Описал съм го подробно преди година в друг мой блог, но днес реших да се върна към него.

Цяла седмица имах поръчки за  ремонти на различни електроуреди – телевизори и перални машини основно, а сутринта приключих и с поправката на една платка от климатик (наложи се да възстановявам микрописти по нея) – буквално хвърчах от адрес на адрес без правителствен самолет вместо такси. Спирам се на  интересен ремонт на перална машина с давност година.

Извикаха ме на посещение за ремонт на перална машина, тъй като люкът й беше блокирал (и за това съм писал из блога, ако ви интересува, може да го потърсите). С големи усилия и напъни отворих горния люк – наложи се използването на всички налични по големини отвертки, клещи и още инструменти от моя арсенал на сервизен майстор, за да осъществя поправката. Пералнята на клиента беше стар италиански модел, а горната част бе направена от талашитена плоскост, която беше издута от влагата в сервизното помещение. След известно време и борба от моя страна с тази плоскост, успях да отворя пералнята. Отвътре ме лъхна не много приятна миризма, направо си беше отвратителна.

Лошата миризма в пералните може да се дължи на умрели животни или на развъждането на микроорганизми от типа на гъбите (също съм коментирал темата в блога) по маркучите. Отварянето на пералните е необходимо, за да се провери точно какво се е случило, макар да е излишно да споменавам, че манипулацията  далеч не е от най-приятните. При наличието на микроорганизми се пуска празна пералня и вместо прах за пране се поставя специален антимикотичен препарат (може и оцет за премахване на лошата миризма).

Учудването ми беше огромно - върху термичната блокировка на ключалката видях...умряла мишка! С помощта на инструментите я отхвърлих настрани, но се оказа, че мишката е дала накъсо кабелите и е предизвикала изгарянето на термичната блокировка.

В такива случаи се налага принудително отваряне на вратата на пералнята  - но в този случай блокировката буквално се беше заварила и се наложи да се приложи прилагане на по-голяма сила, за да отворя люка.

Опитах да пусна пералнята, за да разбера операционното й състояние, но машината даде накъсо и изгоря бушона на елтаблото. Програматорът с кабелните букси беше закрит със защитна обвивка. След като я разтворих, намерих още четири мишки, мумифицирани върху кабелните букси. Имаше една дори вътре в програматора.


Ремонтът се оказа доста скъп за собственика заради нашествието на мишата колония.


Съветът на майстора на ремонтите на перални, телевизори и друга черна и бяла техника по домовете:

 

Ако пералнята се намира в сервизно помещение – не допускайте да се развъждат гризачи.

Двете котки на собственика бяха разжалвани ;)


Аз продължавам деня с ремонт на телевизор, а на вас – усмихнат петък! Все пак е ден на майстора!


 ===================================================================================

Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

Ремонт на пералня с гарнитура от мишки
Сподели

Коментари

Гост 9 Юни 2013г.
Спешно за днес дали може да ви се обадя за блокирал люк на пералня? Попаднах на ваша статия по темата тук и ми харесахте? Марчева
Гост 9 Юни 2013г.
Интересен сайт, инж. Станев, с много полезна информация.


Дидо
Гост 9 Юни 2013г.
Днес си много популярен, майсторе! Голяма посещаемост имаш тук. Спокойна вечер! Стан ;-)
Гост 9 Юни 2013г.
Винаги има нещо, което да ни изненада в неочаквани места и време. Следя този блог често. Интересно пишете на популярен език.


Г. Ангелов
Гост 10 Юни 2013г.
Успешна седмица, майсторе! Наташа
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg