Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Ремонт на пералня с повреден стартов бутон

14 Ноември 2017г.

Ремонт на пералня с повреден стартов бутон

Ремонт на пералня с повреден стартов бутон
 Преди няколко дни се наложи да извърша ремонт на пусков (стартов) бутон на пералня в Бели брези. Беше приятен ноемврийски ден, а улиците на София бяха покрити от килим последните есенни листа. 

Оказа се, че пералнята бе вече значително амортизирана, но собствениците държаха да бъде ремонтирана, ако е възможно. Натиснали по някаква причина пусковия бутон със сила много по-голяма от необходимата и той  се счупил. Закупуването на такъв бутон бе свързано с известен  риск – може да обикаляш из магазините за резервни части часове наред, но пак да не се намери необходимото за ремонта, защото пералнята бе с дълъг трудов стаж и имаше тонове изпрани дрехи в досието.

След кратка консултация със собственика, извадих бутона за половин пране, който беше от същия тип. Размених местата на двата бутона, свързах необходимите кабели и ремонтът се оказа успешен – пералнята отново работеше, както желаеха собствениците й.  Практично, евтино и бързо  решение, което спомагаше за елиминиране на опасността от проблем с новозакупена част, ако изобщо се намереше подходяща за този модел пералня.

Описаната сервизна процедура не се препоръчва за начинаещи майстори-любители, с каквито напоследък често ме среща практиката.  Необходимо е много предпазливо, с точни отмерени движения, да се извадят  бутоните, без да се счупят, да се внимава със свързването на кабелите – може да даде накъсо или да изгори програматор, електродвигател, клапан или да се повреди нещо друго по невнимание, незнание или несръчност.

Професионален ремонт на перални може да заявите на инж. Станев от понеделник до неделя.

Когато името работи за теб. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg