Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Стига с тези ремонти. Пролет е. Време за любов.

6 Април 2013г.

Събота – разходка, свързана със сервиз на битова техника, в два различни края на София. Преди обяд в квартал зад Плиска -  посещение за извършване на ремонт на ключалка на пералня. Налага се закупуването на нова. Някои ключалки могат да бъдат поправени, други по-скоро не (напоследък забелязах, че е модерно да се използва този израз).

Обратно с тежката чанта с инструменти на рамо до Борово се друсам в прашния автобус. На слънчевата светлина се вижда хаотичния танц на всяка прашинка. Усещам как собствената ми пералня ще влезе в действие довечера.

 Кратък престой, последван от посещение в квартал противоположен край на столицата. Отново пералня за сервиз. Интересна подробност – проблем с ключалката. И друг път съм забелязал подобна закономерност – случва се да ме потърсят за ремонт на една и съща повреда два пъти на ден, а на следващият ден се обаждат други собственици на електроуред със същия проблем.

На прибиране забелязвам разцъфтелите белоснежни цветчета по клоните на плодни дръвчета, незнайно как оцелели из софийските квартални улички. Прикапва дъжд, слънцето все още блести, иска ми се да усетя аромата на пролетта, но да бъда на по-тихо и уединено място. Рев на мотори и процесия от коли, сред изгорелите газове, определено булевард Т. Каблешков не е мястото, където да си кимнем с пролетта.

В къщи - съпруга, коте и вечеря, която предстои да приготвя. Запрятам ръкави и включвам печката.

Уж дълъг ден, а къде се стопи и кога преля в мрака – така и не разбрах. Така отлита животът – между два ремонта (без значение дали перални, телевизори или бойлери), между два сезона, между днес и утре – цяла бездна от въпроси, спомени, задачи, нещо започнало и останало недовършено...

В стаята ми намигат розите, обагрени в червено и жълто, които подарих без повод и чувам тази стара песен на The Stranglers – Golden Brown. Крадвам идеята от съпругата ми.


http://www.youtube.com/watch?v=d7R7q1lSZfs


А щеше да е постинг, свързан с телевизорите. Perhaps, next time.

Какво пък – събота вечер е през април.

Стига с тези ремонти. Пролет е. Време за любов.


Инж. Станев

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

Сподели

Коментари

Гост 7 Април 2013г.
Да, вчера беше пролет. Хубава вечер, майсторе. сем. Димитрови
Гост 8 Април 2013г.
Успешна седмица, майсторе! :)
Ремонти ел. уреди 8 Април 2013г.
Благодаря. На вас - също! ;)
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg