Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Три дни преди Коледа - статистика, традиции и ...ремонти на печки и перални

22 Декември 2013г.
Представям малко коледна статистика, която ще спомогне за оставане на празнична вълна:

* Според американски учени дядо Коледа трябва да посещава по 822 жилища в секунда, за да успее да достави всички подаръци по целия свят, като се движи със скорост над 1000 км в секунда.

* Близо 60 милиона коледни елхи се отглеждат всяка година в Европа.

 * Най-високата коледна елха - 67 метра -  била издигната пред търговски център във Вашингтон през 1950 година.

* Някои теолози смятат, че Исус не е роден на 25 декември, а през септември.

* Jingle Bells, написана през 1857, първоначално била изпълнявана на Деня на благодарността.

* Същата песен Jingle Bells била първата песен изпята в космоса  от астронавтите Том Стафърд и Уоли Шира от мисията Джемини 6 на 16 Декември 1965.
            
* Много части от коледната елха могат да се ядат, а игличките дори се смятат за много богати на витамин С.  

* Първите комерсиални коледни картички били изработени по поръчка на сър Хенри Коул в Лондон през 1843. През 2005 една от тях с изображение на семейство, пиещо вино, била продадена за 8469 паунда.

* Традицията да се закачат подаръци по елхите идва от друидите (жреци при келтските народи), които вярвали, че дърветата даряват всички добри неща в живота.

*  Най-голямата коледна пиратка била 45.72 м дълга и 3.04 м широка и била изстреляна в Австралия през 1991 година.

* Астрономите смятат, че Витлеемската звезда, която посочвала пътя на влъхвите, била комета или планетата Уран.

* Коледният пудинг първоначално представлявал нещо като супа от стафиди и вино.

* Макар и да се смята, че има езически произход, традицията да се украсяват коледни елхи е спомената в немски памфлет през 1570.

* Рудолф, еленчето с червен нос, било представено за пръв път през 1938 от щатска фирма по време на коледна рекламна кампания.

Всъщност, най-важното нещо покрай празниците са близките и приятелите. Няма значение дали елхите ще бъдат с подаръци или трапезите богати, важното е сърцата ни да са пълни с любов, доброта и вяра. Дори да не сме заедно поради някаква причина с тези, които обичаме, разстоянието не би могло да промени чувствата ни към тях и да помрачи спомените от съвместно изкарани дни. В крайна сметка, всичко друго са просто факти и суха статистика.
            

С пожелание за много любов и срещи с любими и близки хора покрай зимните празници ;)

===

Проверихте ли дали всички електроуреди у дома функционират нормално? Печката или пералнята ремонтирани ли са вече? Сменихте ли реотана на фурната, за да може да изпечете добре содената питка за Бъдни вечер или баницата с късмети за новогодишната нощ? Образът на телевизора все още ли е размазан?

Не оставяйте празничното настроение да бъде провалено заради дребни битовизми, погрижете се за отстраняване на повредите от телевизори, перални, сушилни, съдомиялни, печки, микровълнови, фурни...

Решението и доброто настроение идват с Ремонт lxpress!

Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!
 
Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с дългогодишен опит за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които се доставят на майстора за поправка на място.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и др. се ползват с предимство при посещението.
 

За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете без почивен ден.Сподели

Коментари

Гост 22 Декември 2013г.
Наташа Иванова

Яденето на елхови или борови иглички не е сред любимите ми занимания, но с интерес прочетох статистиката тук.

Майсторе, а за теб почивка от ремонтите на перални и печки няма ли да има? ;)
Гост 22 Декември 2013г.
dandelion77 :)

Забавни факти има изброени.

Празнична нова седмица, майсторе! :)
Гост 23 Декември 2013г.
Весели празници, майсторе! Благодаря за ремонта на печката! Димитрина
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg