Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Фридрих Ницше (15.10.1844-25.08.1900) – “…недоволството поражда желание за мъст”

15 Октомври 2013г.

Фридрих Ницше (15.10.1844 – 25.08.1900) е немски философ, поет, композитор, критик, класически филолог. Идеите му оказват влияние върху екзистенциализма и постмодернизма. Основоположник на философията на живота. Според него волята за власт е първична движеща сила на човешкото поведение и историята. Нейно висше въплъщение е свръхчовекът, който е господар и на себе си, и на останалите.

Намирам някои негови идеи силно актуални във време, движено от желание за власт – и в политически, и в социален смисъл. Ставаме свидетели на политически машинации, манипулации на поведението на  цели обществени групи и прослойки, дори нации. Желанието да властваме може да бъде мотор на различни по своята същност събития – люшкани между крайно съзидателни и разрушителни човешки страсти. Волята за власт може да издигне, но може и да принизи всяко  същество.
Ecce Homo.
 
Далеч съм от мисълта, че съм изчерпил представянето на тази интересна личност с горните няколко реда.
 
Предлагам и някои негови цитати, които съм подбрал по различни теми, а преводът и интерпретацията от английски език са авторски.

Може да ги прочетете
тук.


След краткото философско пътуване за мен е време да се завръщам към обичайните си задължения на майстор – има перални, които очакват да бъдат ремонтирани (но е невъзможно да станат нови, уви!), телевизори недоволстват от технически проблеми, свързани с декодери (некачествени). Тук е момента да добавя свое наблюдение по темата с цифровизацията – една подробност от неделя следобед, свързана с цифровата телевизия или по-скоро невъзможността да бъде настроен декодера – отново попаднах на поредното дефектно устройство. Като майстор с доза опит ще ви препоръчам да внимавате какво точно купувате, пазете касовата бележка и настоявайте да бъде вписан какъв модел е декодера в гаранционната карта, за да може да го подмените при нужда. До момента попаднах поне на 5 дефектни декодера.

Философски пожелавам да намерите смисъл в щастието и любовта, а мислите ни да бъдат озарени от дълбоки и позитивни чувства.

И нещо, без което публикация за Ницше не е технически завършена:

La cabalgata de las Valkirias – Richard WagnerРемонт lxpress предлага сервизни услуги за битова техника (перални, съдомиялни, сушилни, телевизори, микровълнови, печки, фурни, диспозери и др.) с посещение на адрес,  включително събота и неделя. В добавка – консултации при закупуване на нова техника или нужда от техническо мнение или препоръка.  
 

Изкуството да бъдеш професионалист!

 

За добрия майстор почивен ден няма!

 

Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

 

Инж. Галин Станев

За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


Сподели

Коментари

Гост 15 Октомври 2013г.
Нееднозначна личност е Ницше, понякога изглежда твърде противоречив. Харесаха ми мислите, които си подбрал. На теб, майсторе, от мен - спокойна вечер и леки ремонти! Зарчев
Гост 15 Октомври 2013г.
С удоволствие гостувам в твоите блогове, майсторе! Изненадваш с интересни и нестандартни публикации, пишеш за технически проблеми на понятен език. Желая ти много читатели и отремонтирани перални и телевизори!

>>Минчев
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg