Ремонт на перални, телевизори, аспиратори, абсорбатори, диспозери, печки, фурни, плотове, микровълнови по домовете. Майстор за ремонт на електроуреди.

Честит Гергьовден с една икона, която съм рисувал

6 Май 2013г.

Честит Гергьовден на всички с една моя икона на св. Георги, която нарисувах преди няколко години и осветих в Кремиковски манастир св. Георги до София през 2009.

Това по-скоро може да се разглежда като обемна пластика, защото съдържа елементи, нетипични за класическата икона. Изработена е от монолитно парче дърво - топола.

Иконата е поствана и в друг блог.

Днес майсторът на ремонтите на битова техника празнува имен ден. Кръстен съм на дядо ми Георги.

Чудесен празник е  Гергьовден, свързваме го и със събуждането на природата, с времето, когато света около нас  е разцъфтял за нов живот, а във въздуха се носи чудният аромат на пролетта, закичена с венче от билки, цветя и зелени клонки – една приказна фея от ранните детски години, когато всяко чудо бе възможно.  Ще закича вратата с листенца здравец, защото така повелява традицията. Това се прави за здраве и берекет. Остава докато изсъхне. Може да се използва люляк или друга зеленина за украсата.


Вижте иконата тук или тук

 

П.С. Манастирът свети Георги е строен около времето на Второто българско царство, разрушен е към края на 14 век, а през 1493 година софийският първенец войводата Радивой го възобновява с лични средства, в памет на  починалите си деца Теодор и Драгана. Сред стенописите в преддверието, правени през 15 век, могат да се забележат изображенията на ктитора Радивой, семейството му и патрона на манастира. Разликите  в стила и похватите демонстрират, че фреските в преддверието и тези, които могат да се видят вътре в самата църква, са правени от различни зографи по различно време.

Извинявам се за лошото качество на снимката, но не съм имал възможност да посетя манастира с по-добра техника след това.

 

Честит Гергьовден!

 

Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

Сподели

Коментари

Georgy Tomoff 6 Май 2013г.
Много хубава икона! Видях я в "Свежо". И аз празнувам днес. ;) Честит имен ден и на вас, и на останалите именици и семействата им!
Гост 6 Май 2013г.
Честит Гергьовден, Галин! Бъди жив и здрав с името си! Наташа
инж. Станев 6 Май 2013г.
Благодаря за пожеланията! Бъдете живи и здрави и вие! ;)
Гост 6 Май 2013г.
Честит имен ден, майсторе! ;-) Стан
Гост 6 Май 2013г.
Честит Гергьовден и от нас,Галине!Динкови
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg